Sunday, June 20, 2010

AFL vs Soccer

Läksin eile üle tee olevasse pubissse AUS-GHA mängu vaatama. Mängu jälgimiseks olid loodud ideaalsed tingimused - suur tv seinal, mugavad diivanid, baarilett 2 sammu kaugusel. Kuigi inimesi oli pubis palju, olin ma põhimõtteliselt ainuke, kes mängu vastu huvi tundis. Mööda kõndivad inimesed vaid kommenteerisid, et soccer on igav, vähe punkte ning üldse mõttetu naiste mäng! AFL on ikkagi õigete meeste mäng. Minu ainukene vastuargument oli, et siiski ülejäänud maailma ei koti teie AFL ning see "mõttetu naiste mäng" on ülivõimsalt kõige populaarsem spordiala maailmas.
Kurat, isegi oma maa tiimile ei elata kaasa. Kui Eesti pääseks kujundujumise MM'le, ma ikkagi jälgiks huviga, kuidas omadel seal läheb. Mõistmatu!
Kuigi televisoon ning ajakirjandus natukene ikka üritavad pushida seda MMi, on siiski peauudised AFL teemadel. Tavalise ajalehe spordilisa koosneb 70% footy uudistest ning 30 ülejäänust.
Pealegi tundub, et ega nad sellesse AFLi ka väga ei süvene siin, pigem huvitab neid mängudele panustamine sport baarides, mida siin iga nurga pealt leiab. Kuna kasiinosid siin WA's põhimõtteliselt ei eksisteeri, näiteks Perthis on vaid 1 kasiino (Tallinnas oli mõni aasta tagasi üle 50'ne), siis on ju oma hasartmänguihasid vaja kuskil rahuldada!


AFL vs soccer läbi ozzi silmade

PS. Jah, AFL on täis actionit ning huvitav jälgida, kuid siiski natukene liiga kirjuks aetud see mäng.
PS2. AUS-GHA mäng oli põnev, 1-1 viik, kuid Socceroosid pidasid vähemuses lõpuni kenasti vastu. Ozzid peaksid uhked olema oma tiimi üle!

No comments:

Post a Comment